17 Ianuarie 2019

Dacă e Ianuarie, e World Snow Day!
De 8 ani ne revedem la Azuga pentru a celebra ziua Zăpezii!

Evenimentul a fost inițiat de Federația Internațională de Schi (F.I.S.), cu scopul de a încuraja practicarea sporturilor de iarnă - a schiului în special - de către copiii din lumea întreagă. Sub sloganul „Bring Children to the Snow” a fost creat acest eveniment, nu doar pentru a puncta o simplă zi în calendar, ci de a oferi o amintire pentru întreaga viață copiilor sosiți pe pârtiile de schi, alături de părinți și de cei dragi. Împreună vor experimenta emoțiile primei alunecări pe schiuri, primele „căzături” sub privirile atente ale instructorilor de schi, dar și bucuria participării la o competiție sau câștigarea primei diplome la un concurs adevărat.

A fost creată o rețea mondială alcătuită din reprezentanți ai asociațiilor naționale de schi, ale comisiilor de organizare ale F.I.S., ale asociațiilor instructorilor de schi, ale organizațiilor de turism, ale actorilor din industria schiului și a sporturilor pe zăpadă care, împreună, fac acest eveniment posibil.

Anul acesta, pe 20 Ianuarie, vor avea loc, simultan, 469 de manifestări în 45 de țări. La noi vor fi organizate zile festive la Bușteni, Azuga, Predeal, Bran, Cavnic, Ski Resort Transalpina, Văliug și Vatra Dornei.

Este o sărbătoare a iernii care se adresează tuturor și care (re)aduce membrii comunităților împreună, în aer liber, oferind – mai ales copiilor – șansa de a experimenta practicarea acestui sport elegant și benefic și de a conștientiza cât de importantă este această resursă, zăpada!

Pe parcursul zilei, copiii vor beneficia de activități și servicii gratuite (lecții de schi oferite de instructori profesioniști, închiriere echipament, transport pe cablu ș.a.).Vor fi organizate jocuri și concursuri, se vor oferi diplome de participare, dar vor fi și multe alte surprize.


Nu ratați această zi memorabilă!
Dragi părinți, copii și bunici, vă așteptăm duminică, 20 Ianuarie 2019, la Pîrtia Sorica (la bandă ).
La ora 10 fix!Organizator: Compania de turism TRAVEL POINT
Cu sprijinul Primăriei Azuga, Salvamont Prahova, Azuga Ski&Bike Resort, instructori ai școlilor de schi.